Si pentru ca printul Cadmos, fenicianul din mitologia greaca, ne-a oferit sansa de a ne exprima in scris, ne lasam ofranda aici :)
Aceasta sectiune a site-ului nu-si propune a fi un spatiu foarte tehnic, dar cu siguranta va avea o legatura cu domeniul GIS. Intentionam sa cream si un album de memento-uri - sunt atat de multe lucruri de desprafuit si daca nu de aratat la lume, macar de aranjat intr-o vitrina personala - scopul "nedeclarat" fiind acela de a obtine un scarpinator al orgoliului de a fi creat "ceva" de-a lungul timpului :)
Ne exprimam speranta de a gasi timpul necesar de a ne ocupa de aceasta actiune.
Articole publicate:
Impactul insoririi asupra vietilor noastre este imens: de la furnizarea de energie pentru plante, lumina si caldura pentru spatiile de locuit, pana la influentarea starii noastre de spirit, a nivelului nostru de energie. Lipsa luminii solare poate duce la lipsa de vitamina D, esentiala pentru sanatatea oaselor, a sistemului imunitar si chiar a sistemului nervos. Depresia, starile negative, stresul - sunt adeseori datorate mediilor slab iluminate.
In ceea ce priveste locuirea - casele cu nivele ridicate de insorire au fost si raman preferate, nu doar pentru ca ne imbunatatesc starea de spirit - ci si pentru ca au un impact semnificativ asupra eficientei energetice (costuri mai reduse cu incalzirea si respectiv iluminatul). Nu mai vorbim de subiecte de profunda actualitate - posibilitatea instalarii de panouri fotovoltaice (implicit: reducerea semnificativa a facturii de energie; productie de energie verde, protejarea mediului, etc.)
- Detalii
Citește mai mult: Analiza nivelului de insorire cu ajutorul GIS
- Detalii
Evolutia satului lipit de Cluj-Napoca este cel mai usor de urmarit pe o harta, prin urmare - vedeti in articol o modalitate originala de reprezentare a metamorfozei ruralului in urban.
- Detalii
Citește mai mult: Floresti - evolutia localitatii in ultimii 15 ani